VLC Media Player 2.1

vlc-2.0-lion-blackVLC Media Player is een mediaspeler die vrijwel elk soort media bestand af kan spelen. Met VLC Media Player kan je bijvoorbeeld onder andere deze populaire bestanden afspelen:

avi, mpeg, asf, wmv, mov, flash video, wma, mp3, ogg en aac.

Voor een compleet overzicht van wat het programma kan afspelen klik je hier

Streams bekijken met VLC Player
Daarnaast is het ook mogelijk met VLC Media Player om live verbindingen ook wel streams genoemd te bekijken. Als je een liveverbinding hebt kan je dit ook opslaan met VLC player en dit later nog een keer beluisteren, dit wordt ook wel transcodig genoemd. En omdat radio luisteren door middel van streams gaat is dit logischerwijs ook mogelijk via VLC player.

Handige opties van VLC Media Player:
– Het uiterlijk van VLC Media Player is vrij eenvoudig, maar is aan te passen naar wensen door de verschillende skins die je kunt downloaden.
– Voor VLC Media Player hoef je eigenlijk bijna nooit codecs te downloaden omdat hij de meeste formaten van audio en video al zo kan afspelen. Wanneer je toch bepaalde bestanden niet kunt afspelen met VLC Player kan je K Lite Codec Pack downloaden.
– Vrij eenvoudige skin (uiterlijk van het programma), misschien wel te eenvoudig waardoor het niet praktisch is, maar dit is aan te passen zoals eerder gezegd.

Nadelen VLC Media Player
VLC Media Player haalt geen titels op van de muziek nummers die je op dat moment beluistert,wat een nadeel kan zijn.

Als alternatief op dit programma kun je Windows Media Player in combinatie met K-Lite codec pack goed gebruiken.

Type: freeware
Grootte: 23.3 MB
Categorie: Mediaplayers
VLC Media Player is 20162 keer gedownload.

3 reacties op VLC Media Player

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.