Software informatie

Op Downloadvinden vind je bepaalde woorden die we vaker gebruiken hieronder staan er een paar uitgelegd.

Freeware Software

Freeware betekent dat de eigenaar van de auteursrechten van de software toestemming geeft om de software door iedereen gratis te laten gebruiken.Vaak is er niks mis met deze programma’s, maar er kan reclame in voorkomen.

Shareware Software

Shareware betekent dat de eigenaar van de auteursrechten van de software toestemming geeft om die software door iedereen voor een bepaalde periode te laten uitproberen. Meestal is dit een periode van 30 dagen, dit wordt ook wel een trial genoemd. Na deze periode moet je een bepaald bedrag betalen om verder gebruik te kunnen maken van het programma. Meestal zijn Shareware Programma’s een stuk beter als Freeware omdat mensen er voor betaald krijgen, maar dit hoeft niet altijd!

Opensource Software

Opensource zijn programma’s waarvan je de broncode kan bekijken en ook bewerken. Meestal zijn dit soort programma’s erg handig als je een beetje verstand hebt van programmeren. Deze software is eigenlijk altijd wel gratis en lijkt veel op freeware software alleen bij freeware kan je de broncode niet zien en bewerken.

Reacties zijn gesloten.