OnyX 2.6.1

OnyX is een zogenaamd all-in-one programma dat zowel in het onderhoud van jouw Mac als in het optimaliseren van zijn prestaties voorziet. Het is een zeer eenvoudige applicatie die bovendien weinig geheugen in beslag neemt zodat de werking en de lopende processen geen vertraging oplopen. De applicatie is uitgerust met allerhande onderhoudstools die naar wens kunnen gebruikt worden.

OnyX kan je zo bedienen, maar kan ook automatisch een eerste scan uitvoeren wanneer een applicatie voor de eerste keer opgestart wordt. Deze scan gaat de status van je harde schijf onder de loep nemen en ook een analyse maken van je start-up schijven. Detecteert de applicatie tijdens dit proces een probleem dan krijg je als gebruiker prompt de melding om een reparatie uit te voeren.

Handige functies OnyX
Het gebruik en nut van OnyX blijft echter niet beperkt tot je harde schijven. In het hoofdmenu van dit programma vind je vijf categorieën. De eerste mag dan wel betrekking hebben op de analyse en het herstel van de harde schijf, maar de andere onderdelen focussen op het herstellen van toegangsrechten op je systeem (een veelvoorkomend probleem bij Macs), opschonen van je browsersettings, cache, wachtwoorden, het verwijderen van applicaties en gebruikers en nog veel meer.

Geavanceerde opties OnyX
OnyX beschikt bovendien ook nog over meer geavanceerde opties voor de meer ervaren gebruikers. Deze opties laten de gebruiker toe om schijven te herstellen, scripts te laten lopen en nog tal van andere zaken. OnyX wordt met een uitgebreide help sectie geleverd en bevat ook een overzicht met informatie over de taken die met OnyX kunnen uitgevoerd worden.

Hoewel een Mac alom bekendstaat voor zijn stabiliteit, kan het nooit kwaad om een applicatie zoals OnyX aan te schaffen.

Voordelen OnyX

  • Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en heeft ook een duidelijke interface. De verschillende helpbestanden en het uitgebreide overzicht met informatie maakt dit programma toegankelijk voor iedere gebruiker.
  • OnyX bevat zowat alles wat iemand zich maar kan inbeelden op gebied van herstellende taken en systeemcontroles. Een echt manusje-van-alles!

Nadelen OnyX

  • Het is moeilijk om een specifiek nadeel aan deze applicatie te vinden, maar wat we misschien wel misten was een compleet geautomatiseerd onderhoudsproces
Type: freeware
Grootte: 22 MB
Categorie: Systeem onderhoud
OnyX is 416 keer gedownload.

Download OnyX 2.6.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *