Films downloaden

Films downloaden is gemakkelijker dan dat het lijkt als je eenmaal weet waar je alles moet vinden. Op deze pagina vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt om gemakkelijk gratis films te downloaden en te bekijken in bijvoorbeeld Windows media player of in een andere mediaplayer. Wat dan natuurlijk erg belangrijk is, is dat jij de films kan zien die nu in de bioscoop draaien, in goede kwaliteit en dat kan!

Overzicht
Gratis films downloaden
Film branden
Films downloaden met Nieuwsgroepen
Films downloaden met Nieuwsgroepen & Spotnet
Films downloaden via Bittorrent
Films downloaden met uTorrent
Films downloaden met Vuze
Torrents?
Bestandsformaten
Films bekijken in goede kwaliteit
Films bekijken met Divx
Films bekijken met Windows Media Player
Film Trailers
Film ondertiteling
Ondertiteling niet synchroon met film?
Virusscanner

Gratis films downloaden
Films downloaden kan op meerdere manieren, betaald en gratis. Wij zijn natuurlijk niet gek en weten dat je gratis films wilt downloaden. Dit kan via Bittorrent en Nieuwsgroepen. Nieuwsgroepen zijn vaak betrouwbaar met het downloaden van films, maar niet altijd gratis. Films downloaden met Bittorrent daarentegen vaak gratis en qua kwaliteit erg goed. Als je weet hoe je moet zoeken, hieronder vind je wat je nodig hebt om films te downloaden via bittorrent.

Film branden
Gratis films downloaden is natuurlijk leuk en erg handig, maar niet veel mensen willen deze films bekijken op hun computer. De oplossing: film branden op een dvd. Op filmbranden.nl vind je informatie en handleidingen over films branden, films afspelen met ondertiteling, DVD’s rippen, Avi bestanden branden en DVD branden.

Films downloaden met Nieuwsgroepen
Wanneer je via een nieuwsgroep films wilt downloaden kun je gebruik maken van Newsleecher, nog geen ervaring met dit programma? Geen enkel probleem er is ook een handleiding te vinden op de downloadpagina van Newsleecher.

Films downloaden met Nieuwsgroepen & Spotnet
Sinds Brein FTD heeft plat gelegd is het alternatief Spotnet erg populair geworden, het programma combineert alle Usenet software en is daardoor een stuk gebruikersvriendelijker.
Spotnet downloaden

Films downloaden via Bittorrent
Er zijn tegenwoordig veel Bittorrent programma’s waarmee je films kunt downloaden. Bittorrent is gebaseerd op filesharing (peer to peer), dat wil zeggen dat meerdere mensen kleine delen van een bestand uploaden en wat jij dan kunt downloaden.

Wanneer er veel mensen zijn die dit aan het uploaden zijn (seeds) zal jou download snelheid een stuk sneller zijn. Daarom is het ook belangrijk om wanneer je torrents download je een bestand vind met zo veel mogelijk seeds/peers. Dit zal bekend voorkomen bij mensen die vaak muziek downloaden via bijvoorbeeld Limewire.

utorrentFilms downloaden met uTorrent
uTorrent (officieel geschreven µTorrent) is ook een Bittorrent programma, maar in vergelijking met Vuze erg handig voor wanneer je het simpel wilt houden. Het programma richt zich op om via torrents bestanden te downloaden en is daarom een aanrader wanneer je het simpel wilt houden. Als alternatief voor uTtorrent kun je Bitcomet of Bitlord gebruiken. Beide ook alleen gericht op torrents downloaden.
uTorrent downloaden

Films downloaden met Vuze
Vuze voorheen Azureus genoemd is een programma waarmee je goed films kunt downloaden, het maakt gebruik van bittorrent. Het grote voordeel van Vuze is dat je films kunt downloaden, maar ook HD film trailers, videoclips en andere filmpjes kunt bekijken via het Vuze netwerk.
Vuze downloaden

Torrents?
Een torrent is een klein bestand wat je download van een website zoals thepiratebay.org , deze website is gewoon Nederlandstalig en de werking hiervan zal niet veel problemen moeten meebrengen. (klik op SE, rechsboven om de download met zoveel mogelijk seeds te krijgen).

Het torrent bestand (dat stortvloed betekent) wordt gebruikt om de bestanden uit te wisselen. De torrent maakt gebruik van een centrale locatie (de tracker), deze coördineert de downloads, maar levert zelf geen bestanden. Dit doen de andere gebruikers van het bittorrent programma. Een torrent heb je dus nodig om films te downloaden.

Bestandsformaten?
De film bestanden die je download zijn vaak opgeslagen in .avi of .rar bestanden. Wij raden aan om .avi bestanden te downloaden. ( Dit kan je op piratebay.org vaak zien in de omschrijving en anders in uTorrent onder bestanden (files). )

Films bekijken in goede kwaliteit
De kwaliteit van de films verschilt nog wel eens. Vaak zie je in de titel van torrent bestanden wat voor soort kwaliteit het is, en anders is dit vaak terug te vinden in de omschrijving. Het beste wat je kunt hebben is DVDrip, wat een exacte kopie is van een dvd en dus ook de beste kwaliteit is.

CAM en TELESYNC (TS) is gemaakt door een film op te nemen in de bioscoop, wanneer je echt hopeloos bent en de film heel erg graag wilt zien kun je hier gebruik van maken. Anders is het zeker niet aan te raden.

Dit zijn de belangrijkste kwaliteitsvormen die er voor komen, er zijn er nog wel meer, maar dvdrip is in het algemeen toch wel het beste. Één van de bekendste personen die upload is AXXO, wanneer je een torrent bestand van hem ziet kun je er eigenlijk altijd wel vanuit gaan dat de kwaliteit perfect is. (voor goede kwaliteit is het ook aan te raden om eens bij de reacties te kijken van gebruikers.)

divx-playerFilms bekijken met Divx
Wanneer je films niet wil bekijken in Windows media player raden wij het programma divx aan. Met dit programma kun je ook films kijken die het divx formaat hebben.
DivX for Windows downloaden

Films bekijken met Windows Media Player
Een vaak gehoord probleem bij het bekijken van een film in Windows media player is dat het geluid het wel doet, maar dat er geen beeld is. Hier is een oplossing voor, K-Lite Codec Pack. Dit is een verzameling van meerdere codecs, heel simpel gezegd zijn dit bestanden die je nodig hebt om films en audio af te spelen
K-Lite Codec Pack downloaden

Film Trailers
Eerst film trailers bekijken voordat je begint met films downloaden? De nieuwste film trailers bekijken kan via het film trailers gedeelte op Dakzoekje.nl.
Film Trailers

Film ondertiteling
Vaak is ondertiteling bij een gedownloade film niet meegeleverd, het is dan ook vaak Engelstalig. Wanneer je toch gebruik wilt maken van ondertiteling kun je onder andere gebruik maken van één van de onderstaande sites, maar ook kun je gebruik maken van Ondertitels.nu, een zoekmachine voor ondertitels.

Ondertitels.nu
NLondertitels
Ondertitel.com
SubtitlesNL
NL Ondertitels

Echter zijn de bestanden de ondertitelingen die je download vaak opgeslagen in het .zip of .rar formaat. Wanneer je deze wilt openen heb je een decompressie programma zoals 7-Zip of WinRAR nodig.

divx-subtitle-displayerOndertiteling voor de films
Een erg makkelijk te gebruiken programma om Nederlandse Ondertiteling aan de gedownloade film toe te voegen is DivX Subtitle Displayer en VLC Media Player, dit kan met Windows Media Player en Divx player op zich ook wel maar is lastiger en dat willen wij je besparen.
DivX Subtitle Displayer of VLC Media Player

Ondertiteling niet synchroon met film?
Niks is zo irritant als wanneer je ondertiteling niet synchroon is met de film. Subtitle Workshop is de oplossing voor, hoe dit programma werkt en waar te downloaden kun je hier lezen.

Virusscanner
Wanneer je films download via bittorrent raden wij aan dat je een goede virusscanner gebruikt zoals AVG Anti-Virus Free Edition, deze virusscanner is helemaal gratis en wordt door velen gebruikt omdat het gewoon een erg goed programma is om jouw computer mee te beschermen. (Wanneer je via piratebay.org films download komt het zelden tot nooit voor dat je een virus vind in de gedownloade bestanden. )
AVG Anti-Virus Free Edition

13 reacties op Films downloaden

  1. Pingback: Subtitles – Ondertiteling 2.1 |Downloadvinden.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.